Utorak, 30 Novembra, 2021
- Reklama -

Austrija: Upravo objavljen datum ukidanja lockdowna!

Gornja Austrija ide svojim putem s trajanjem lockdowna! U cijeloj Austriji mjere će u početku trajati do 12. prosinca, no u Gornjoj Austriji, međutim, lockdown za sve će trajati skoro tjedan dana duže, odnosno do 17. prosinca. To su u petak objavili guverner Thomas Stelzer i zamjenica guvernera Christine Haberlander (oboje ÖVP).

Guverner se ispričao i zbog zabune koja je nastala oko teme vezane uz škole. Žao mi je što je unatoč svim dogovorima došlo do zabune“, rekao je Stelzer. Guverner apelira na sve zakonske skrbnike da svoju djecu ostave kod kuće u narednim tjednima, ali i uvjerava da će se paziti na sve koji nemaju tu mogućnost.

Prema riječima savjetnice za zdravstvo Haberlander, dogovoreno je da ne bi trebalo biti nedostataka za one koji svoje nastavne pakete izrađuju kod kuće. Dječji vrtići također ostaju otvoreni. Ali apeliramo na roditelje da se zapitaju je li skrb kod kuće moguća.

Trenutno nema službenog odobrenja za cijepljenje djece, ali prema riječima Haberlander, to stručnjaci očekuju uskoro.
Trenutno smo u procesu organizacije cijepljenja djece na službenim mjestima u Gornjoj Austriji. Tijekom ovog vikenda moći ćete se prijaviti za njega putem interneta.” No, ona toplo preporučuje kontaktiranje liječnika opće prakse i pedijatara jer postoji velika potreba za informacijama.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje