Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

Austrija: Od sutra bez maski i “2G” pravila!

Nakon što je Ministarstvo zdravlja Austrije donelo novu uredbu o epidemiološkim merama, koja predviđa dalje popuštanje, i Beč je najavio da će od sutra ukinuti “2G” pravilo u gastronomiji, kao i maske.

Ministarstvo je odlučilo da ukine “3G” pravila, produži važenje Zelenog pasoša na godinu dana za “busterovane” osobe, i obavezu nošenja maski ograniči na javni prevoz, taksi, bolnice, supermarkete, apoteke, trafike, banke, drogerije.

Beč, koji je do sada uvek primenjivao strožije mere od onih koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i vlada, sada delimično prati popuštanja.

Sekretar za zdravstvo pokrajine Beč, Peter Haker, saopštio je da od sutra više neće biti ograničenja u pristupu gastronomiji, kako dnevnoj, tako ni noćnoj.

Za razliku od “saveznih” mera, Beč je strožiji kada je reč o pristupu bolnicama, ustanovama za negu, ali i obdaništima, gde eksterna lica moraju za posetu pokazati negativan PCR test, a zaposleni moraju imati ili sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovid19 ili negativan PCR test, uz to oni će biti dva puta nedeljno PCR testirani.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.