Četvrtak, 18 Avgusta, 2022
- Reklama -

Austrija: Evo kolike kazne prete nevakcinisanim ljudima!

Austrijska vlada jučer je donijela nove mjere u borbi protiv koronavirusa. Nove mjere izazvale su mnoštvo reakcija, a posebno se raspravlja o tome tko bi trebao provoditi pravila. Od 15. rujna antigenski testovi će vrijediti samo 24 sata, FFP2 maska će biti obavezna tamo gdje se trenutno moraju nositi obične maske (supermarketi, bolnice, javni prijevoz …), a 3G pravilo uvodi se za sve događaje na kojima ima više od 25 osoba.

Isto tako, uvodi se i preporuka za obvezne FFP2 maske za necijepljene osobe u zatvorenim prostorima (maloprodaja, tržni centri itd.). Ta mjera izazvala je dosta pažnje budući da je najavljeno da će poštivanje svih pravila kontrolirati policija nasumičnim provjerama.

Prema pisanju dnevnog lista Heute, ta pravila ne želi kontrolirati ni policija ni trgovci. Potonji smatraju kako to nije njihova odgovornost, dok iz policije navodno nisu oduševljeni tom idejom te ne žele provjeravati jesu li kupci cijepljeni.

Kako će sve izgledati ostaje nam tek da vidimo, a neki trgovci su se već danas izjasnili da je provođenje bilo kakvih kontrola unutar trgovina gotovo pa Sizifov posao.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.