Subota, 3 Decembra, 2022
- Reklama -

Austrija danas potpuno ukida obvezu vakcinisanja!

Od izvora bliskih austrijskog vladi stižu iznenađujuće vijesti. Naime, čini se kako vlada razmišlja o potpunom ukidanju obveze cijepljenja. Vijesti bi trebale biti poznate danas.
Samo nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti, ministar zdravstva Johannes Rauch najavio je da će se obvezno cijepljenje privremeno (na tri mjeseca) obustaviti. Krajem lipnja Povjerenstvo za obvezno cijepljenje trebalo bi donijeti novu odluku. Stručnjaci su pretpostavljali da bi obveza trebala biti ponovno obustavljena, bar preko ljeta. Mnogi su očekivali da će se obvezno cijepljenje vratiti krajem kolovoza, na prvi znak jesenskog vala.

No, stvari su očito drugačije: Kako piše “Der Standard”, nekoliko članova Nacionalnog vijeća potvrdilo je da se obveza cijepljenja treba potpuno ukinuti. Očekuje se da će odluka biti objavljena ovog četvrtka, piše kroativ.at

Kao što je poznato, komisija za obvezno cijepljenje svaka tri mjeseca mora rješavati proporcionalnost obveznog cijepljenja. Do sada se – 8. ožujka i 23. svibnja – uvijek donosila odluka o daljnjem odgađanju. Zakon neće automatski isteći do kraja siječnja 2024.

Johannes Rauch je u srijedu jasno dao do znanja da se vlada sada želi osloniti na “osobnu odgovornost” umjesto na stroge mjere.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.